Vil du sove godt i nat? Sådan finder du de bedste senge

Du fortryder det ikke hvis du vælger en Dunlopillo madras (foto Dunlopillo.dk)
Du fortryder det ikke hvis du vælger en Dunlopillo madras (foto Dunlopillo.dk)

Danskerne er vilde med deres senge. Vi tilbringer ofte mere tid i sengen end tidligere. Det er ikke, fordi vi sover mere, men mere fordi vi kan lave flere ting i sengen end før. Derfor er vores seng også blevet et opholdsmøbel, som skal kunne flere ting for at kunne leve op til vores ønsker.

Vær opmærksom på sengetypen

En klassisk seng er for mange en boksmadras med sengemeder som ben. Sådan en har de fleste prøvet at have på et tidspunkt i deres liv. Boksmadrassen har sit navn, efter den ramme af træ, som er bygget op omkring selve madrassen, hvorefter det hele er blevet betrukket med stof. Derfor kan boksmadrassen holde sig selv oppe og har ikke brug for en sengeramme.

Sengerammer bliver så brugt, når man har en traditionel springmadras eller skummadras. Her lægger man en lamelbund ned i sengerammen, som så skal holde på madrassen, så den ikke falder igennem rammen.

Kig efter madrastyper, når du skal have ny seng

Madrastyperne er også forskellige. En springmadras er en madras, som indeholder fjedre, som skal give sengen fleksibilitet og sikre, at brugeren ligger behageligt. Der findes flere forskellige typer af fjedre. En bonellfjeder er en enkel fjeder, som er lavet af et stykke tykt ståltråd, der er snoet rundt om sig selv. I en gammeldags madras er der flere af disse fjedre, som ligger i et gitter, så der er fjedre under det meste af madrassens overflade.

En anden type fjeder er en posefjeder. Den ligner til forveksling en bonellfjeder, men fjedrene er lagt i poser, som er syet sammen. Derved undgår man, at fjedrene bøjer fra side til side, men bliver holdt i en lodret position, når de bliver trykket sammen.

Alternativt til springmadrasser findes der skummadrasser. Disse var før i tiden nogle tynde bløde madrasser, der ikke altid var lige gode at ligge på. Heldigvis har skummaterialet udviklet sig gennem årene og kan i dag måle sig med andre typer madrasser.

Vil du se mere om senge, så kig her

Læs også

Sov uforstyrret i en dejlig seng

Hvad er senge uden madrasser?

One thought on “Vil du sove godt i nat? Sådan finder du de bedste senge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *