Sådan rengør du dine puder

Intet er bedre end en god pude (foto dunlopillo.dk)
Intet er bedre end en god pude (foto: dunlopillo.dk)

Puder er utroligt vigtige for ens søvn, og man kan hurtigt mærke, hvis man har sovet på en fremmed hovedpude en nat. Man finder som regel frem til lige præcis den pude, man synes er bedst, men puder, der bliver brugt dag ud og dag ind kan godt blive lidt snavsede at se på, og de kan måske endda begynde at lugte en anelse grimt.

 

Forskellige typer fyld i puder giver forskellige muligheder for rengøring

Alt efter hvilken type fyld, du foretrækker at have i dine puder, kan der være forskellige ting, du skal gøre for at holde puden ren og lækker. Puder med fyld af fibermateriale er desuden meget bedre egnet til at blive vasket end for eksempel puder med fjer og dun, og er du allergiker, kan en hovedpude med fiberfyld altså være en rigtig fin idé. For puder med fyld af fjer eller skum kan det være lidt mere vanskeligt at smide dem i vaskemaskinen, og man skal være meget påpasselig. I hvert enkelt tilfælde er det bedste man kan gøre at læse på mærkesedlen, hvor der ofte vil være givet vejledning til vaskning af pude. Dog skal man være meget påpasselig med at vaske puder, da det er ikke altid, de har godt af at blive udsat for den behandling, som mærkesedlen ellers angiver.

 

Hæng dine puder til luftning og nyd resultatet

For alle slags puder gælder det, at det er en god idé at lufte puden en gang imellem. Så når vejret er til det, er det bare med at få husets puder hængt op på en tørresnor, hvor vinden virkelig kan få fat i dem og give dem nyt liv. Efter nogle timer i frisk luft kan puder næsten blive som ny, og for flere slags puder vil fyldet også komme til at fylde mere igen efter at være blevet luftet.

 

Se et udvalg af puder og få flere gode råd på hjemmesiden

 

Læs mere:

Vil du sove godt i nat? Sådan finder du de bedste senge

Hvad er senge uden madrasser?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *