En regnemaskine skænker os et overblik over den daglige talmystik

En regnemaskine er uundværlig på kontoret (foto kontorting.dk)
En regnemaskine er uundværlig på kontoret (foto kontorting.dk)

Det er ikke alle tal, der er lige nemme at huske og regne med. For eksempel er pi et ret svært tal at huske på stående fod. Der er godt nok nogen, der kan huske ekstremt mange af decimalerne i pi. Men de har selvfølgelig brugt lang tid på det, og så er de nok også gået glip af noget andet på den tid, de har brugt på at minde sig selv om pi-tallets mange decimaler. De tager ofte til konkurrencer, hvor de konkurrer med andre entusiaster omkring den bedste hukommelse. Det er ikke os allesammen, der er i den helt samme støbning som disse fantommennesker. Tværtimod er der forskel på mennesker, og denne forskel bør vi som sådan omfavne. Mangfoldigheden gør verden lidt rigere, og eventyrerne lidt mere spændende. En regnemaskine er til os andre, der måske tænker mere på aftensmad end på pi-tallets uendelige forekomster. Det handler måske mere om de nære ting for mange mennesker, og tal kan syntes så fjerne og så abstrakte.

Giver liv til tallene

En regnemaskine giver tallene en mening. De får en betydning ud fra deres brug. De bliver nemlig gjort instrumentelle i en daglig adfærd, der retter sig efter at forstå disse specifikke tals specifikke mening. Det er muligt med en smart og funktionel regnemaskine at komme helt tæt på de abstrakte tal. De lyser sådan op på en skærm, og de giver sig til kende i den funktion, som de nu engang lader sig se i sammenhæng med.

At kunne selv

En regnemaskine giver tallene en mening, og vores kontekst giver regnemaskinen sin betydning. Det er vigtigt at bruge sin regnemaskine med omhu. Det er ikke sådan, at vi alle skal forgå ind i regnemaskinens funktion. Vi må alle også huske på, at vi selv er i stand til at lægge tal sammen. Men når det bliver for svært er der altid en regnemaskine.

 

Find en god regnemaskine hos Kontorting

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *