Det skal du overveje når du køber topmadras

En blød og lækker topmadras (foto dunlopillo.dk)
En blød og lækker topmadras (foto: dunlopillo.dk)

Den rigtige topmadras kan redde en dårlig seng, og den kan forlænge brugstiden på en god madras uden at tage fokus fra den. Omvendt kan en topmadras af det forkerte materiale eller en dårlig kvalitet også spolere oplevelsen ved en god seng. Derfor er det ufattelig vigtigt at finde frem til ens behov og købe topmadrassen, der bliver kronen på værket i stedet for ærten under prinsessen. Topmadrasser findes i dyre og billige varianter, men det er ikke nødvendigvis prisen, der skal afgøre, hvilken model, du anskaffer dig. Kig i stedet på dig selv, og overvej, om du er tilfreds med din nuværende seng og topmadras.

 

Tænk på dine krav til god søvn, når du vælger topmadras

Vi har alle forskellige sovevaner. Hvor nogle foretrækker et varmt soveværelse, er andre nødt til at sove med åbne vinduer hele året rundt for at kunne lukke et øje. Samtidig er der forskellige ønsker til, hvor blød en seng må være. Uanset dine krav til den optimale søvn, skal du vælge en topmadras, der afspejler netop dine foretrukne omgivelser. Især materialet er vigtigt, og du kan vælge imellem mange slags, blandt andet bomuld, skum og polyester. Igen skal dine søvnvaner tages med i overvejelserne, når du ser på en materialet til din nye topmadras.

 

Vælg en topmadras i et materiale, der passer til dig

En tyk topmadras af memory-skum er god, hvis du kan lide en lun kropstemperatur, når du sover. Hvis din seng er for hård, kan du desuden tilpasse den til din smag med en tyk og blød topmadras. Til gengæld kan en blød seng og varm seng beklædes med en tynd, ventilerende topmadras i et mere stift materiale, så sengen lige pludselig er som skræddersyet til dig, hvor den før var forfærdelig at sove i.

Lær mere om forskellige topmadrasser og deres egenskaber her

 

Se også:

Luksussøvn i en elevationsseng

Senge er som tankens smukkeste ro i tilværelsens tempo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *